Recepty > omáčky > starofrancouzská omáčka ke zvěřině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 1 dl octa, 10 stroužků česneku, 1 lžíce marinády ze zvěřiny, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Oloupaný česnek vaříme asi 30 minut v octě s marinádou. Když se ocet téměř odpaří, rozmačkáme česnek ve zbytku tekutiny na jemnou kaši. Do hrnce s máslem a moukou přidáme rozmačkaný česnek a na mírném ohni mícháme. Příliš hustou omáčku zředíme bujónem a nakonec ji opepříme a osolíme.
Další recepty:
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Kuře s citronem a pepřem podáváme s brokolicí uvařenou na páře.
Špenátová omáčka s vhodnou přílohou.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Pórková polévka pro děti s bramborem.
Španělská omeleta s mrkví, hráškem a kukuřicí.
Bramboračka pro děti se zeleninou.
Brusinková omáčka ke zvěřině
Dozvíte se zde, jak se připravuje starofrancouzská omáčka ke zvěřině a recept na přípravu.