Recepty > kuře > šťavnaté kuře s jarní zeleninou
Potřebné suroviny:
2 kuřecí prsa, sůl, mletý pepř, 200 g nových brambor, 1 lžíce olivového oleje, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g míchané jarní zeleniny (brokolice, květák, hrášek, fazolky, cuketa), 2 lžíce zakysané smetany, hrst estragonových lístků
Postup přípravy:
Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném oleji ve velké pánvi, 5 minut po každé straně. Poté vsypeme brambory nakrájené na tenké plátky a promícháme je, aby se pokryly výpekem a olejem. Zalijeme horkým vývarem, přikryjeme a na mírném plameni 10 minut podusíme. Brambory by měly být skoro uvařené. Sejmeme pokličku a zvýšíme plamen. Tekutinu vyvaříme, až zbude jenom na dně. Posypeme zeleninou, znovu přiklopíme a dusíme 3 minuty. Vmícháme smetanu, aby vznikla krémovitá omáčka, osolíme a okořeníme mletým černým pepřem a posypeme nahrubo nasekaným estragonem.
Další jídla:
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Smažené tvarůžky podáváme s vařenými brambory.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Žraločí steak recept
Recept na přípravu jídla šťavnaté kuře s jarní zeleninou přináší na talíř inspiraci.