Recepty > kuře > stehna nadívaná cuketovou nádivkou
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna
1 malá cuketa
60 g slaniny
45 g strouhaného parmezánu
1 houska z předcházejícího dne
3 lžíce bílého vína
2 lžíce změklého másla
1 vaječný žloutek
sůl
mletý pepř
masový vývar na podlití
Postup přípravy:
Housku nakrájíme na kostičky, rozložíme je na plech a opečeme dozlatova při teplotě 170°C. Přendáme do misky, zvlhčíme bílým vínem, přidáme oloupanou a nastrouhanou cuketu, lžíci másla vyšlehanou do pěny se žloutkem, na kostičky nakrájenou slaninu, parmezán a mletý pepř. Nádivku důkladně promícháme. Prsty zdvihneme kůži na stehnech a pomocí zdobícího sáčku (nebo jenom prsty) do vzniklého prostoru pod kůži vtlačíme nádivku. Stehna vložíme do pekáčku vymazaného zbylým máslem, osolíme, podlijeme trochou vývaru a při teplotě 190°C pečeme asi 50 minut. Během pečení maso podléváme podle potřeby horkým vývarem. Nadívaná stehna při servírování poléváme vypečenou šťávou. Stehna nadívaná cuketovou nádivkou podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla stehna nadívaná cuketovou nádivkou přináší na talíř inspiraci.