Recepty > ryby > štičí závitky s houbovou nádivkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 plátků vykostěného štičího masa
Nádivka: 40 g másla, 2 housky, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1 vaječný žloutek, 200 g vařeného rybího masa, 150 g čerstvých na plátky nakrájených na 15 g másla podušených hub, špetka muškátového květu, pepř, petrželka, sůl, strouhaná houska
vejce a strouhanka na obalení, olej na smažení
Postup přípravy:
Housky namočíme v mléce, vymačkáme a rozmícháme na hladko, přidáme k do pěny utřenému máslu, přidáme vejce + vaječný žloutek, drobně pokrájené rybí maso, podušené houby, petrželku, sůl a koření. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Plátky rybího masa osolíme, opepříme, potřeme připravenou náplní, stočíme, spíchneme párátky nebo jehlami,obalíme dvakrát v trojobalu a na větším množství oleje osmažíme.
Další recepty:
Žraločí steak z filetů.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kuřecí ragú se smetanou.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Zelné závitky podáváme s chlebem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Zapečené vepřové závitky s rýží.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Telecí ragú s chřestem dochutíme citronovou šťávou.
Kapr v alobalu na grilu
Recept, podle kterého připravíte pokrm štičí závitky s houbovou nádivkou.