Recepty > ryby > štika na rožni
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1500 g štiky, citron, sůl, červené víno, bílý pepř, 500 g másla
Nádivka: 300 g vepřového bůčku, vejce, sůl, kmín, strouhaná houska
Postup přípravy:
Vykuchanou a očištěnou štiku osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a potřeme olejem. Vložíme do ledničky na dvě hodiny odležet. Bůček umeleme, osolíme, přidáme vejce, housku, podle chuti přidáme trochu Vegety. Směsí naplníme štiku, břicho zašijeme. Potřeme olejem a zvolna po obou stranách rožníme. Hotovou štiku ještě potřeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme na míse vcelku s kolečky křenového másla.
Křenové máslo: 100 g másla, 20 g křenu smícháme, uděláme váleček a necháme v ledničce zatuhnout.
Další recepty:
Zelné závitky podáváme s chlebem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Telecí ragú s chřestem dochutíme citronovou šťávou.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Žraločí steak z filetů.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kuřecí ragú se smetanou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Zapečené vepřové závitky s rýží.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Kapr v alobalu na grilu
Recept, podle kterého připravíte pokrm štika na rožni.