Recepty > omáčky > šťovíková omáčka k masu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g šťovíku, 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sladké smetany, sůl, pepř, 2 dcl zeleninového vývaru, muškátový oříšek
Jak připravit tento recept:
Nasekaný a opraný šťovík nasypeme na zpěněnou cibulku, směs podusíme a zaprášíme moukou. Poté opatrně zalijeme připraveným vývarem, dochutíme a na mírném plamení za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme smetanu. Šťovíková omáčka se hodí k masu, rybám či minutkám.
Další recepty:
Kuře s citronem a pepřem podáváme s brokolicí uvařenou na páře.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Špenátová omáčka s vhodnou přílohou.
Bramboračka pro děti se zeleninou.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Pórková polévka pro děti s bramborem.
Šťovíková polévka s nasekanými vařenými vejci.
Brusinková omáčka ke zvěřině
Dozvíte se zde, jak se připravuje šťovíková omáčka k masu a recept na přípravu.