Recepty > omáčky > šťovíková omáčka se smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g šťovíku, 40 g másla, hladká mouka, sůl, vývar z hovězího masa, 200 ml smetany
Jak připravit tento recept:
Listy šťovíku jemně nasekáme nebo umeleme na masovém strojku a dusíme na rozehřátém másle nebo sádle. Potom zaprášíme moukou, osolíme, zředíme vodou nebo hovězím vývarem a omáčku vaříme až zhoustne. Nakonec přidáme smetanu a omáčku ještě chvíli povaříme. Je-li šťovík příliš kyselý, spaříme jej před sekáním horkou vodou.
Další recepty:
Špenátová omáčka s vhodnou přílohou.
Bramboračka pro děti se zeleninou.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Kuře s citronem a pepřem podáváme s brokolicí uvařenou na páře.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Pórková polévka pro děti s bramborem.
Španělská omeleta s mrkví, hráškem a kukuřicí.
Brusinková omáčka ke zvěřině
Dozvíte se zde, jak se připravuje šťovíková omáčka se smetanou a recept na přípravu.