Recepty > kuře > středomořská pochoutka
Potřebné suroviny:
kuřecí maso, koření, cibule, 2 červené papriky, hrášek, kukuřice, žampiony, červené víno, zelené olivy, solamyl
Postup přípravy:
Na pánvi orestujeme trochu cibulky, přidáme kuřecí maso, které okořeníme dle chuti a dusíme spolu s červenými paprikami nakrájenými na tenké proužky. Po chvíli přidáme hrášek, kukuřici a žampiony a podlijeme trochu červeného vína. Asi 10 minut před koncem dušení přidáme na kolečka nakrájené olivy, nejlépe zelené. Zahustíme trochou solamylu. Podáváme s brambory nebo rýží.
Další jídla:
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Pečené kuře na bílém víně necháme prohřát.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Kuře na víně povaříme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla středomořská pochoutka.