Recepty

Recepty > polévky > studená bramboračka

Studená bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, cibule, máslo, vývar, smetana, svazek pažitky, citrón, muškátový oříšek, pórek, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Nakrájené brambory, pórek a cibuli osmahneme na másle. Přilijeme vývar a vaříme asi půl hodiny. Rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Ochutíme pepřem, solí a přidáme pokrájenou pažitku. Dáme asi na dvě hodiny do chladničky. Podáváme zdobené plátkem citrónu.

Další recepty:
Smetanová koprová omáčka přikyselená o doslazená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Hustá květáková polévka

Recepty
Motto

Studená bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.