Recepty

Recepty > polévky > studená cuketová polévka

Studená cuketová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cukety, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 pórku, 1/2 menšího celeru, kostka zeleninového vývaru, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Celou zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Hodíme je pak do hrnce s vodou a vaříme kolem čtvrt hodiny až dvaceti minut spolu s kostkou zeleninového vývaru – vody dáme tolik aby jen přikryla zeleninu. Pak polévku dochutíme solí a pepřem, rozmixujeme, necháme vychladnout a dáme ještě do lednice. Při podávání můžeme posypat ricottou nebo fetou.

Další recepty:
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cuketová polévka bez smetany se sýrem na ozdobu.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská polévka gazpacho recept

Recepty
Motto

Studená cuketová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.