Recepty

Recepty > polévky > studená jahodová polévka

Studená jahodová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g čerstvých jahod, 1/2 litru vody, 1/2 litru mléka, 1 lžička maizeny, cukr

Recept na přípravu:

Vodu uvedeme do varu, rozvaříme v ní maizenu předem rozmočenou v trošce mléka, odstavíme a přilijeme studené mléko a prolisované nebo rozmixované jahody. Osladíme podle chuti. Podáváme se sušenkami.

Další recepty:
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Italská zeleninová polévka minestrone kterou podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Studená jahodová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.