Recepty > polévky > studená jahodová polévka s jogurtem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g jahod, 2 lžíce moučkového cukru, 750 ml bílého jogurtu, 250 ml mléka nebo smetany
Recept na přípravu:
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky, posypeme cukrem a necháme 2 hodiny odležet. Větší část jahod rozmixujeme s jogurtem a mlékem nebo smetanou, zbytek jahod přidáváme vcelku. Jahodovou polévku s jogurtem se podáváme chlazenou.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Kuřecí řízky v jogurtu marinované.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Studená rajská polévka zdobená lístky bazalky.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Studená polévka z jahod
Ochutnejte recept studená jahodová polévka s jogurtem.