Recepty > omáčky > studená jogurtová omáčka s bylinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
dva velké 500 g jogurty, 2 stroužky česneku, 1 čajová lžička mateřídoušky, 1 čajová lžička bazalky, 1 čajová lžička dobromysli, 1 polévková lžíce olivového oleje, sůl
Jak připravit tento recept:
Česnek rozsekáme nadrobno, přidáme sůl a spolu rozetřeme. Jogurt dáme do platěného pytlíku a necháme ho 4-5 hodin odkapat. Poté jogurt vyjmeme z plátna a přidáme rozetřený česnek. Smícháme, přidáme nadrobno nasekanou mateřídoušku, bazalku a dobromysl. Zamícháme, přilijeme olivový olej. Dáme povařit, ale nevaříme, jen prohřejeme. Přidáme odkapaný jogurt, který ochutíme, vše smícháme a můžeme i mixovat. Necháme vychladnout a podáváme například se syrovou zeleninou.
Další recepty:
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Bramboračka pro děti se zeleninou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Šťovíková polévka s nasekanými vařenými vejci.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Brusinková omáčka ze sušených brusinek vařená do zhoustnutí.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Pórková polévka pro děti s bramborem.
Jogurtová marináda na řízky
Dozvíte se zde, jak se připravuje studená jogurtová omáčka s bylinkami a recept na přípravu.