Recepty

Recepty > polévky > studená okurková polévka ze salátových okurek

Studená okurková polévka ze salátových okurek

Suroviny potřebné pro přípravu:

menší salátové okurky, smetana ke šlehání, zelená paprika, žlutá paprika, citrón, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Salátové okurky omyjeme a oloupeme. Jednu z nich dáme staranou a ostatní nakrájíme na větší kousky, které rozšleháme na pyré. Vzniklé pyré smícháme se smetanou a dáme vychladit. Papriky očistíme opláchneme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Rovněž zbylou okurku nakrájíme nadrobno. Obojí vmícháme do vychlazeného pyré. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Další recepty:
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Studená okurková polévka

Recepty
Motto

Studená okurková polévka ze salátových okurek má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.