Recepty > polévky > studená okurková polévka ze salátových okurek
Suroviny potřebné pro přípravu:
menší salátové okurky, smetana ke šlehání, zelená paprika, žlutá paprika, citrón, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Salátové okurky omyjeme a oloupeme. Jednu z nich dáme staranou a ostatní nakrájíme na větší kousky, které rozšleháme na pyré. Vzniklé pyré smícháme se smetanou a dáme vychladit. Papriky očistíme opláchneme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Rovněž zbylou okurku nakrájíme nadrobno. Obojí vmícháme do vychlazeného pyré. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Další recepty:
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Studená okurková polévka
Studená okurková polévka ze salátových okurek má své chuťové kouzlo.