Recepty

Recepty > polévky > studená okurkovka

Studená okurkovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

salátová okurka, bílý jogurt, česnek, ocet, čerstvá petrželka, cukr, čerstvý kopr, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Připravenou mísu vytřeme stroužkem česneku a vložíme do ní nastrouhanou salátovou okurku. Osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehaným jogurtem. Nakonec přilijeme sladkokyselou zálivku z vody, octa, cukru a soli. Přidáme jemně sekanou čerstvou petrželku a zamícháme. Podáváme s chlebem pita a zdobíme snítkou čerstvého kopru.

Další recepty:
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Studená okurková polévka

Recepty
Motto

Studená okurkovka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.