Recepty > omáčky > studená omáčka k rybám
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml hovězí polévky, 3 dkg mouky, 16 dkg másla, šťáva ze 2 citronů, mletý pepř, 2 žloutky, 1 sardel, 1/4 kávové lžičky zelené petržele
Jak připravit tento recept:
Ze 4 dkg másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme polévkou a zavaříme na hustou omáčku, kterou necháme vychladnout. V hrnci zpěníme zbytek másla, za stálého míchání přidáváme citronovou šťávu, připravenou omáčku, mletý pepř, žloutky a utřenou sardel. Nakonec přidáme sekanou petržel.
Podáváme ke smaženým nebo pečeným rybám.
Další recepty:
Křenová polévka podle chuti dosolená.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Italská polévka s rýží ke které přidáme pyré z mrkve.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře s hořčičnou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Hovězí maso s křenem ke kterému přimícháme křenovou pastu.
Křenová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje studená omáčka k rybám a recept na přípravu.