Recepty

Recepty > omáčky > studená omáčka ke chřestu

Studená omáčka ke chřestu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 vejce vařená natvrdo, 1 lžička hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce šlehačky, 2 šalotky, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce kaparů, 2 sardelky, trocha olivového oleje, petrželka, cukr

Jak připravit tento recept:

Z vařených vajec vybereme žloutky a propasírujeme přes sítko do misky. Za stálého míchání přidáváme po troškách olej, citronovou šťávu, šlehačku a hořčici. Nakrájené zbylé ingredience dobře promícháme a vmícháme do nich takto připravené vaječné žloutky. Podle chuti osolíme a opepříme. Posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou a na kostičky nakrájenými vaječnými bílky.

Další recepty:
Šťovíková polévka s nasekanými vařenými vejci.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Bramboračka pro děti se zeleninou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Brusinková omáčka ze sušených brusinek vařená do zhoustnutí.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Jogurtová marináda na řízky

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje studená omáčka ke chřestu a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.