Recepty > omáčky > studená omáčka z čerstvých bylin
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vaječné žloutky, 3 dcl olivového oleje, 2 lžíce octa, 5 lžic bílého jogurtu, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce čerstvých sekaných bylinek (kopr, pažitka, petrželka ap.), mletý pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Dva vaječné žloutky uvaříme, rozmačkáme a smícháme se zbylými žloutky. Přidáme hořčici a za stálého míchání přiléváme olej. Vmícháme jogurt, ocet, bylinky a na jemno sekané kapari a okurku. Mícháme dokud se ingredience nespojí. Podáváme k pečenému masu, zeleninovým salátům...
Další recepty:
Šťovíková polévka s nasekanými vařenými vejci.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Polévka z uzené ryby do které přisypeme kukuřici.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Brusinková omáčka ze sušených brusinek vařená do zhoustnutí.
Staročeská kachna se zelím.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje studená omáčka z čerstvých bylin a recept na přípravu.