Recepty > polévky > studená ovocná polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g čerstvých jahod, 1 litr mléka, 1-2 lžíce moučkového cukru nebo medu, šlehačka nebo jogurt a jahody na ozdobení
Recept na přípravu:
Jahody rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, přidáme mléko, promícháme, osladíme a dáme vychladit. Porce polévky ozdobíme šlehačkou nebo jogurtem a nakrájenými jahodami. Část mléka můžeme nahradit bílým jogurtem. Místo jahod můžeme použít borůvky, maliny nebo ostružiny.
Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Ovocná omáčka
Studená ovocná polévka přináší na talíře svoji chuť.