Recepty

Recepty > polévky > studená ovocná polévka

Studená ovocná polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g čerstvých jahod, 1 litr mléka, 1-2 lžíce moučkového cukru nebo medu, šlehačka nebo jogurt a jahody na ozdobení

Recept na přípravu:

Jahody rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, přidáme mléko, promícháme, osladíme a dáme vychladit. Porce polévky ozdobíme šlehačkou nebo jogurtem a nakrájenými jahodami. Část mléka můžeme nahradit bílým jogurtem. Místo jahod můžeme použít borůvky, maliny nebo ostružiny.

Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Ovocná omáčka

Recepty
Motto

Studená ovocná polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.