Recepty > polévky > studená polévka Gaspacho Voyta
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 rajčat, 1 salátová okurka, 1 červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olivový olej, zakysaná smetana nebo bílý jogurt, piniové oříšky nebo pistácie
Recept na přípravu:
Rajčata, okurku, papriku, cibuli a česnek rozmixujte do hladké hmoty, poté ochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou. Našetřete kvalitním panenským olivovým olejem. Pro zjemnění můžete přidat zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. Nakonec opražte piniové oříšky na pánvi nebo v alobalové misce na grilu a posypte jimi vychlazenou polévku. Jako přílohu podávejte bagetu s česnekem.
Další recepty:
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Okurková omáčka se smetanou
Studená polévka Gaspacho Voyta má své kouzlo.