Recepty

Recepty > polévky > studená polévka z jogurtu

Studená polévka z jogurtu

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 litru studeného silného kuřecího vývaru, 600 ml bílého jogurtu, 200 ml zakysané smetany, 1/2 lžičky kmínu, šťáva z poloviny citronu, celý černý pepř, hrstka čerstvé máty, sůl

Recept na přípravu:

Z čirého vývaru sebereme zbytky tuku a pečlivě ho rozmícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Kmín opražíme na pánvi a rozdrtíme na prášek. Mátu nasekáme na drobno, pepř rozdrtíme. Do tekutiny přidáme kmín, pepř, mátu, citronovou šťávu a případně podle potřeb a chuti jemně dosolíme. Před podáváním ještě polévku dáme na čtvrt hodiny vychladit do lednice.

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Hrachová polévka s párkem

Recepty
Motto

Studená polévka z jogurtu má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.