Recepty > polévky > studená polévka z meruněk pro dospělé
Suroviny potřebné pro přípravu:
24 větších meruněk, 1 vrchovatá lžíce pískového cukru, 840 g cukru krystal, 0,7 litru bílého vína rýnského nebo moselského typu, citrónová šťáva
Recept na přípravu:
Vybereme 8 pěkných meruněk, oloupeme je, rozkrájíme na lístky, posypeme pískovým cukrem a uložíme k ledu. Zbylých 16 meruněk rozloupneme, rozkrájíme, přidáme k nim roztlučená meruňková jádra z pecek, vše přelijeme horkým, na nit svařeným krystalovým cukrem, přikryjeme a dáme vychladit. Vychladlé prolisujeme, přidáme láhev vína, podle chuti šťávu z citrónu a pocukrované meruňky. Hotovou polévku necháme 3-4 hodiny v chladničce.
Další recepty:
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Italská zeleninová polévka minestrone kterou podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Studená polévka z jahod
Studená polévka z meruněk pro dospělé přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.