Recepty > polévky > studená polévka z okurky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší salátová okurka (600-800 g), 3/4 litru kyšky nebo bílého jogurtu, vinný ocet, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, kopr, několik vypeckovaných oliv, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Oloupanou okurku nastrouháme na hrubším struhadle, slijeme z ní vodu, přidáme podle chuti pepře, česnek utřený se solí, nasekaný kopr nebo petrželku, olej, překrojené olivy, trochu vinného octa, promícháme a smícháme s jogurtem nebo kyškou nebo s obojím napůl.
Další recepty:
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Bramboračka pro děti s houbami.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Tarator, studená okurková bulharská polévka s bílým jogurtem.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Studená polévka z jahod
Studená polévka z okurky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.