Recepty

Recepty > polévky > studená polévka z okurky s jogurtem

Studená polévka z okurky s jogurtem

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 větších polních okurek, 1/2 litru dobrého bílého jogurtu, kopr, pažitka, zelená petrželka, bylinková sůl

Recept na přípravu:

Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Z petrželky, kopru a pažitky si vezmeme pořádnou hrst zeleného, jemně vše nasekáme a přidáme k okurkám. Nakonec už rozmícháme ve stejné misce s jogurtem, dochutíme bylinkovou solí a dáme vychladit do lednice.

Další recepty:
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Polévka z červené řepy

Recepty
Motto

Studená polévka z okurky s jogurtem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.