Recepty

Recepty > polévky > studená polévka z třešní pro dospělé

Studená polévka z třešní pro dospělé recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg třešní, 330 g cukru krystal, 1 litr vody, 1 cm skořicové kůry, kůra z 1/8 citrónu, 1/2 litru vody, červené víno

Recept na přípravu:

Polovinu zralých třešní (1/2 kg) vypeckujeme, rychle opereme ve studené vodě a necháme okapat. Do smaltované nebo neželezné nádoby dáme 180 g cukru, 1/2 litru vody, skořici a kousek citrónové kůry. Když se vše vaří, vsypeme do toho třešně a uvaříme je do měkka. Uvařené třešně odložíme zatím do chladu. Druhou polovinu třešní utlučeme i s peckami v moždíři, přidáme 150 g cukru, 1/2 litru vody a vše vaříme. Rozvařené třešně prolisujeme přes síto a vychladlý odvar přidáme k vařeným třešním. Dle chuti doplníme červeným vínem a dobře vychladíme.

Další recepty:
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Studená polévka tarator z okurek.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Italská zeleninová polévka minestrone kterou podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Studená polévka z jahod

Recepty
Motto

Studená polévka z třešní pro dospělé přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.