Recepty > polévky > studená polévka ze šťovíku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg šťovíku, 2 okurky, 3 vejce uvařená natvrdo, hrst pažitky, 1/2 sklenky zakysané smetany, sůl
Recept na přípravu:
Šťovík zalijeme osolenou vodou přibližně osmi skleničkami, uvaříme a necháme vychladnout. Okurky nastrouháme a přidáme ke šťovíku. Promícháme se smetanou, přidáme nasekaná vajíčka a pažitku, podle chuti osolíme, promícháme a podáváme.
Další recepty:
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krevetová polévka s bazalkou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Studená polévka z jahod
Studená polévka ze šťovíku má své kouzlo.