Recepty

Recepty > polévky > studená polévka ze šťovíku

Studená polévka ze šťovíku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg šťovíku, 2 okurky, 3 vejce uvařená natvrdo, hrst pažitky, 1/2 sklenky zakysané smetany, sůl

Recept na přípravu:

Šťovík zalijeme osolenou vodou – přibližně osmi skleničkami, uvaříme a necháme vychladnout. Okurky nastrouháme a přidáme ke šťovíku. Promícháme se smetanou, přidáme nasekaná vajíčka a pažitku, podle chuti osolíme, promícháme a podáváme.

Další recepty:
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krevetová polévka s bazalkou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Studená polévka z jahod

Recepty
Motto

Studená polévka ze šťovíku má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.