Recepty > polévky > studená rajčatová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg rajčat, 50 g celeru, 3 dl vody, 4 dl kysané smetany (mléko), citrónová šťáva, bazalka, lístky máty, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Rajčata opereme, nakrájíme, přidáme očištěný celer, osolíme, zalijeme vodou a rozvaříme. Celer z polévky vyjmeme, rajčata prolisujeme a opepříme. Polévku dobře vychladíme, před podáváním smícháme s jemně posekanou bazalkou a vychlazenou smetanou. Dochutíme solí a citrónovou šťávou, na talíři poklademe několika lístky máty.
Další recepty:
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Tarator, studená okurková bulharská polévka s bílým jogurtem.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Bramboračka pro děti s houbami.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Studená polévka z jahod
Studená rajčatová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.