Recepty

Recepty > polévky > studená rajčatová polévka s bazalkou

Studená rajčatová polévka s bazalkou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g rajčat, 3 hrsti čerstvé bazalky, 3 bílé jogurty, osmina litru šlehačky, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Rajčata nehluboko nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme (můžeme použít i polotovar z konzervy). Nakrájíme je na čtvrtky, vydlabeme semínka a dužinu rozmixujeme nebo prolisujeme. Opranou a okapanou bazalku natrháme na drobno, jogurt našleháme se smetanou, přidáme rajské pyré s bazalkou a podle chuti osolíme, opepříme.

Další recepty:
Pyré z červené řepy k masu nebo slaninovým knedlíkům.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Tarator, studená okurková bulharská polévka s žitným chlebem.
Jahodové čatní s mangem na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme 10-12 minut.
Houbová polévka se smetanou kterou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Italská rajčatová omáčka

Recepty
Motto

Studená rajčatová polévka s bazalkou přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.