Recepty > omáčky > studená smetanová omáčka s citronem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml smetany, 3 žloutky, 2 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička octa, 1 citron, sůl, mletý pepř, 2 lžíce ušlehané šlehačky
Jak připravit tento recept:
V kotlíku vymícháme máslo se žloutky do pěny, osolíme, kotlík postavíme do vodní lázně a za stálého šlehání přidáváme smetanu a šleháme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout, zašleháme do ní po kapkách olej, převařený studený ocet, šťávu z citronu a mletý pepř. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě ušlehanou šlehačku. Omáčku podáváme k vařeným nebo smaženým masům.
Další recepty:
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Šťovíková polévka s nasekanými vařenými vejci.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Polévka z uzené ryby do které přisypeme kukuřici.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Staročeská kachna se zelím.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje studená smetanová omáčka s citronem a recept na přípravu.