Recepty

Recepty > polévky > studené Gazpacho

Studené Gazpacho

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g rajčat, cibule, salátová okurka, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 3 lžíce oleje, 2 housky, sůl, pepř, citronová šťáva, oregano

Recept na přípravu:

Cibuli, rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Zeleninu dobře rozšleháme ponorným mixérem. Namočíme jednu housku a přidáme ji k zelenině, pak sůl, pepř, papriku, oregano a ještě chvíli mixujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby polévka nebyla příliš kašovitá. Polévku dobře vychladíme a podáváme s osmaženými kostičkami druhé housky.

Další recepty:
Tatarák z lososa natíráme na topinky.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Krémová česnečka s brambory.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Bramborová česnečka s kořením.
Španělská polévka gazpacho

Recepty
Motto

Studené Gazpacho má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.