Recepty > moučníky a dezerty > studentský krémový dort
Suroviny potřebné pro přípravu:
12 lžic polohrubé mouky, 12 vajec, 12 lžic pískového cukru, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce strouhaných ořechů
Náplň: 300g másla, 200g moučkového cukru, 2 dl mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky mleté kávy, r. tresť, 100g maizeny nebo polohrubé mouky
strouhaná čokoláda, kandované ovoce nebo nakrájené želé, strouhané ořechy, rozinky
Recept na přípravu:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny a po částech lehce vmícháme mouku. Těsto rozdělíme na tři díly, jeden necháme světlý, do jednoho dílu přidáme kakao a do posledního dílu přidáme strouhané ořechy. Těsta pečeme každé zvlášť postupně v dortové formě v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlý upečený světlý korpus (korpusy můžeme trochu pokapat trestí) potřeme částí náplně, posypeme čokoládou, ořechy, rozinkami, kandovaným ovocem, přiklopíme tmavým korpusem, postup zopakujeme, přiklopíme ořechovým korpusem, celý dort potřeme krémem a ozdobíme nebo polijeme čokoládou.
Náplň: máslo utřeme s cukrem, ostatní krátce povaříme na kaši a prochladlou kaši prošleháme s máslem.
Další recepty:
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Recept na dort Sacher
Studentský krémový dort vykouzlí v ústech lahodnou chuť.