Recepty > polévky > studený hovězí vývar s rajčaty a vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g mletého libového hovězího masa, 600g rajčat, 1,2 litru vody, petrželka, pepř, sůl, 4 lžíce červeného vína
Recept na přípravu:
Všechny suroviny s výjimkou vína vařte na malém plaménku asi půl hodiny. Pak polévku proceďte a dobře vychlaďte. Odstraňte všechen tuk, vmíchejte víno a podávejte.
Další recepty:
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí řízky naruby podáváme s vařenými brambory.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Hovězí plátky na houbách
Studený hovězí vývar s rajčaty a vínem má své kouzlo.