Recepty > vánoční cukroví > šuhajdy
Potřebné suroviny:
150 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 50 g rozinek, 1 dl javorového sirupu
Poleva: 250 g stoprocentního tuku, 330 g moučkového cukru, 100 g kakaa
Postup přípravy:
Dobře promíchanou nádivkou zpola zaplňte papírové košíčky (případně formičky) a zalijte po okraj rozehřátou polevu. Dejte do chladničky ztuhnout a pak vyklopte.
Další recepty:
Jablkový salám obalíme cukrem.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Pařížské koule z tatranky.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Čokoládová poleva
Tuto pochoutku přináší recept šuhajdy.