Recepty

Recepty > vánoční cukroví > šuhajdy s čokoládovou polevou

Šuhajdy s čokoládovou polevou

Potřebné suroviny:

250 g moučkového cukru, 230 g tuku, 100 g mletých ořechů, 100 ml javorového sirupu, čokoládová poleva, 300 g čokolády na vaření, půlené vlašské ořechy

Postup přípravy:

Z moučkového cukru, 80 g tuku Lukana, mletých ořechů a sirupu vypracujte těsto, plňte do malých papírových košíčků a zalijte čokoládovou polevou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a zbytek Lukany, vymíchejte do hladké polevy a nechte lehce zatuhnout. Nalijte na šohajdy a ozdobte půlkou vlašského ořechu.

Další recepty:
Pařížské koule z tatranky.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Šuhajdy dáme ztuhnout.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Čokoládová poleva

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept šuhajdy s čokoládovou polevou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.