Recepty > vánoční cukroví > šuhajdy s čokoládou
Potřebné suroviny:
250 g moučkového cukru, 230 g tuku Lukana, 100 g mletých ořechů, 100 ml javorového sirupu, čokoládová poleva, 300 g čokolády na vaření, kandované ovoce
Postup přípravy:
Z moučkového cukru, 80 g Lukany, mletých ořechů a javorového sirupu vypracujte těsto, plňte do malých papírových košíčků a zalijte čokoládovou polevou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a zbytek Lukany, vymíchejte do hladké polevy a nechte lehce zatuhnout. Nalijte na šohajky a ozdobte kandovaným ovocem.
Další recepty:
Šuhajdy dáme ztuhnout.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Pařížské koule z tatranky.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Čokoládová poleva
Tuto pochoutku přináší recept šuhajdy s čokoládou.