Recepty

Recepty > z brambor > šulánky s povidlovou omáčkou

Šulánky s povidlovou omáčkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Šulánky: 500 g předem uvařených, studených brambor, 200 g celozrnné špaldové hrubé mouky, 1 vejce, 30 g solamylu, mořská sůl
Povidlová omáčka: 120–130 g sušených švestek, 300 ml vařící vody, 1 lžička skořice, 3 kapky citronového aromatického oleje

Recept na přípravu:

Sušené švestky zalijeme vařící vodou a necháme 8-12 hodin měknout. Po této době vložíme švestky se zbylou vodou z namáčení, skořicí a citronovým olejem do mixeru a umixujeme na krémovou omáčku.

Poté si připravíme šulánky: uvařené a vychladlé brambory jemně nastrouháme na vál a zasypeme hrubou špaldovou moukou. Do hromádky uděláme důlek, do kterého vklepneme jedno vejce. Vše lehce posolíme a poprášíme solamylem. Vypracujeme tvárné těsto, které rozdělíme na dvě dávky a každou rozválíme na váleček. Z válečku nakrájíme stejné díly a uválíme šulánky, které vkládáme do vařící vody a vaříme středním varem 5-6 minut. Poté je vyjmeme a horké servírujeme na talíře, na kterých je přelijeme povidlovou omáčkou, která se od nich prohřeje.

Další recepty:
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s klobáskou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou důkladně provaříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Svíčková omáčka na smetaně je klasika českých talířů.
Škubánky recept na přípravu.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Falešný tatarák

Recepty
Šulánky

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept šulánky s povidlovou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.