Recepty > moučníky a dezerty > sultánky vajíčkové
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g hladké mouky, 250g moučkového cukru, 100g rozinek, 250g másla, 2 vejce, 2 žloutky
Recept na přípravu:
Den předem namočíme rozinky a pak pokrájíme nadrobno. Máslo, cukr utřeme do pěny, postupně přidáme vejce, mouku a rozinky. Uděláme na vále těsto, necháme v mikrotenovém sáčku odležet v lednici, pak vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Sultánky
Sultánky vajíčkové vykouzlí na stole lahodnou chuť.