Recepty > polévky > šumavská polévka z černého piva
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr černého piva, 300 g strouhaného chleba, 2 polévkové lžíce másla, lžičku citronové šťávy, 50 g cukru, špetka zázvoru, špetka tlučeného kmínu
Recept na přípravu:
Černé pivo nalijeme do hrnce a přidáme nastrouhaný chléb. Vaříme, dokud se chléb nerozvaří. Hustou polévku ochutíme citronovou šťávou, cukrem, zázvorem a drceným kmínem. Nakonec v polévce rozpustíme máslo, prolisujte ji přes síto a podáváme.
Další recepty:
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Kuře na pivu s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Pikantní zelňačka kterou zjemníme smetanou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi na talíři posypeme parmezánem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Šumavská velikonoční polévka
Ochutnejte recept šumavská polévka z černého piva.