Recepty > ostatní > šumavské topinky
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
8 krajíců chleba, olej, 4 vejce, česnek, sůl, nadrobno nasekaná pažitka, sůl, 100-150g nastrouhaného sýra
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji s obou stran opečeme krajíce chleba, které poté potřeme česnekem. Olej z pánve slijeme, vlijeme rozšlehaná vejce s trochou soli a nasekanou pažitkou a mícháme, až se srazí. Míchaná vajíčka rozdělíme na topinky a hojně posypeme nastrouhaným sýrem. Šumavské topinky chutnají s horkým čajem s citronem.
Další recepty:
Topinky v troubě ještě teplé konzumujeme.
Zapečený květák se smetanou podáváme s brambory.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Topinky s masovou směsí posypeme strouhaným eidamem.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Šumavská bramboračka s odděleně vařenými brambory.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Ďábelské topinky
Recept, podle kterého připravíte jídlo šumavské topinky.