Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > šumavský borůvkový trhanec

Recept na šumavský borůvkový trhanec

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g polohrubé mouky, 50 g cukru, 500 ml mléka, 4 vejce, sůl, máslo, kysaná smetana, borůvkový kompot

Recept na přípravu:

V polovině mléka rozšleháme vaječné žloutky, cukr a sůl. Postupně přidáváme střídavě mouku a mléko, až vznikne husté těsto. Do těsta zapracujeme sníh z ušlehaných bílků. Ve větší pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a vlijeme tolik těsta jako na silnější omeletu. Když je těsto z jedné strany opečené, roztrháme je vidličkou, kusy obrátíme a dopečeme z druhé strany. Trhance na talíři pocukrujeme a podáváme přelité zakysanou smetanou a ozdobené borůvkovým kompotem.

Další recepty:
Ovocný koláč poklademe ovocem.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Ananasová buchta - ananas nakrájíme na malé kousky...
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Tiramisu z pomazánkového másla nnecháme vychladit.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Buchta s tvarohem - navrch poklademe kousky tvarohu.
Moravské kynuté koláče

Recepty
Borůvkový trhanec

Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm šumavský borůvkový trhanec.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.