Recepty > moučníky a dezerty > šumavský borůvkový trhanec
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g polohrubé mouky, 50 g cukru, 500 ml mléka, 4 vejce, sůl, máslo, kysaná smetana, borůvkový kompot
Recept na přípravu:
V polovině mléka rozšleháme vaječné žloutky, cukr a sůl. Postupně přidáváme střídavě mouku a mléko, až vznikne husté těsto. Do těsta zapracujeme sníh z ušlehaných bílků. Ve větší pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a vlijeme tolik těsta jako na silnější omeletu. Když je těsto z jedné strany opečené, roztrháme je vidličkou, kusy obrátíme a dopečeme z druhé strany. Trhance na talíři pocukrujeme a podáváme přelité zakysanou smetanou a ozdobené borůvkovým kompotem.
Další recepty:
Ovocný koláč poklademe ovocem.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Ananasová buchta - ananas nakrájíme na malé kousky...
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Tiramisu z pomazánkového másla nnecháme vychladit.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Buchta s tvarohem - navrch poklademe kousky tvarohu.
Moravské kynuté koláče
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm šumavský borůvkový trhanec.