Recepty > těstoviny > šunkofleky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g těstovin (fleky nebo jiné drobné těstoviny), 250-300 g uzeného masa, 3-4 sterilované okurky, 4 vejce, 150 ml mléka, sůl, mletý pepř, 100 g tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. Maso a okurky nakrájíme na kostičky. Celá vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme sádlem nebo olejem a na dno rozložíme polovinu těstovin. Na ně rovnoměrně rozmístíme maso, další vrstva budou okurky. Přikryjeme druhou polovinou těstovin a zalijeme vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách posypeme nastrouhaným sýrem a ještě 5 minut necháme v troubě.
Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Těstovinový salát s jogurtem a kuřecím masem nakrájeným na kostičky.
Boloňské špagety jsou klasika.
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Špagety carbonara se smetanou
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept šunkofleky.