Recepty

Recepty > omáčky > šunková omáčka na těstoviny

Šunková omáčka na těstoviny recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g šunky vcelku, olivový olej, 1 malá cibule, 100 g čerstvých žampiónů, 200 ml kysané smetany, 1 lžíce celozrnné pšeničné mouky, sojová omáčka, Solčanka, zelená petrželka

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou šunku a nadrobno pokrájené oloupané žampióny, podlijeme několika lžícemi vody a na mírném plameni dusíme asi 15 minut pod pokličkou. Přilijeme kysanou smetanu, přivedeme k varu a vlijeme směs celozrnné mouky a trošky vody. Dochutíme Solčankou a několika kapkami sojové omáčky. Povaříme ještě 15 minut a nakonec vmícháme najemno posekanou zelenou petrželku. Hotovou šunkovou omáčkou přelijeme uvařené těstoviny.

Další recepty:
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Staročeská kachna se zelím.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Šťovíková polévka s nasekanými vařenými vejci.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Polévka z uzené ryby do které přisypeme kukuřici.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje šunková omáčka na těstoviny a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.