Recepty > kuře > surinamské kuře v zelí
Potřebné suroviny:
1 celé vykuchané a očištěné kuře
1 velká cibule
500 g kysaného zelí
1 červená kapie
1 feferonka
1 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce oleje
100 g slaniny
sůl
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji zpěníme pokrájenou cibuli, na kterou dáme kyselé zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách osmahnout na nakrájené a rozškvařené slanině. Přidáme je k zelí, ochutíme nakrájenou feferonkou a zázvorem a společně pod poklicí dusíme do poloměkka. Nakonec doplníme na kostičky nakrájenou očištěnou kapii a dodusíme doměkka. Podle potřeby v průběhu dušení podlijeme vodou a zamícháme.
Další jídla:
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Smažené tvarůžky podáváme s vařenými brambory.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Pečená husí stehna recept
Recept na přípravu jídla surinamské kuře v zelí přináší na talíř inspiraci.