Recepty

Recepty > polévky > sváteční česnečka

Sváteční česnečka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

hovězí bujon, česnek, sůl, majoránka, pepř, vejce, anglická slanina, maggi, chleba, olej

Recept na přípravu:

Nejprve dáme vařit litr vody, do které přidáme 2 hovězí bujony. Mezitím si usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15-20 dkg. Bujony ve vodě necháme asi 10 min povařit, přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3-4 stroužky, veškeré koření, osolíme, opepříme, dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili. Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce - do 1 litru polévky 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále si na kostičky nakrájíme chleba a opečeme jej a podáváme ke sváteční česnečce.

Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Bramborová polévka se sušenými houbami, zeleninou a bylinkami.
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Čočková polévka se zeleninou kterou dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Bílá bramborová polévka se šlehačkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Houbová česnečka

Recepty
Motto

Sváteční česnečka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.