Recepty > polévky > sváteční cibulačka s pórkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, pórek, masox, máslo, smetana, česnek, petrželová nať, muškátový květ, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli i pórek očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a necháme zesklovatět na rozpuštěném másle. Pak vše zalijeme vařící vodou a přidáme do hrnce kostku masoxu. Vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Vše rozmixujeme, do polévky přilijeme opatrně smetanu a necháme přejít varem. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Před podáváním vmícháme do cibulačky sekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Polévka cibulačka se sýrem
Sváteční cibulačka s pórkem má své chuťové kouzlo.