Recepty

Recepty > polévky > sváteční oukrop

Sváteční oukrop

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hovězího nebo uzeného masa (případně vepřového bůčku), 1 menšího celeru, 2 petržel, 2 mrkve, sůl, 2 kuličky nového koření, 1,5 litru vody, kostka hovězího bujónu, mletý černý pepř, Vegeta, 5 stroužků česneku

Recept na přípravu:

Maso nakrájíme na kostičky a vaříme v papiňáku spolu s nahrubo nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou (celer, mrkev, petržel), novým kořením a solí. Když je maso měkké, přidáme kostku masového bujónu, okořeníme mletým černým pepřem, Vegetou a závěrem přidáme prolisovaný česnek. K tomu je dobrý na másle nebo na slanině osmažený chléb.

Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Oukrop z bramborového vývaru.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Smetanová žampionová polévka

Recepty
Motto

Sváteční oukrop má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.