Recepty

Recepty > polévky > sváteční polévka s játrovými knedlíčky s česnekem

Sváteční polévka s játrovými knedlíčky s česnekem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2,5 litru vody, lžíce soli, mrkev, petržel, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, 0,5 pórku, 2 kuřecí křídla nebo bujónová kostka, vegeta, zelená petrželka
knedlíčky: rohlík, trocha mléka, 100 g vepřových jater, malá cibule, 2 stroužky česneku, vejce, sůl, pepř, strouhanka

Recept na přípravu:

V hrnci uvedeme do varu 2,5 litru vody, vložíme kuřecí křídla nebo kostku bujónu a osolíme rovnou polévkovou lžící soli. Mezitím nakrájíme nebo nastrouháme všechnu zeleninu. Jakmile se voda vaří, vložíme ke křídlům zeleninu, česnek. Mezitím než se uvaří křídla a zelenina, tak si připravíme játrové knedlíčky. Rohlík rozkrájíme asi na 6 kousků a povlhčíme mlékem. Játra opláchneme a rozkrájíme na větší kousky. Z rohlíků přebytečné mléko vymačkáme, játra, cibuli, česnek a rohlíky umeleme na masovém strojku. Do umleté hmoty přidáme vejce, sůl, pepř a trochu strouhanky. Dobře promícháme a vytvarujeme knedlíčky do kulata. Knedlíčky vložíme do vařící polévky alespoň 10 minut povaříme. Polévku dochutíme vegetou a popřípadě solí. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Brokolice se sýrovou omáčkou vařená v páře.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Bramborová česnečka s kořením.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová česnečka s brambory.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Zeleninový vývar vydrží zmrazený.
Sváteční polévka z drůbků

Recepty
Motto

Sváteční polévka s játrovými knedlíčky s česnekem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.