Recepty

Recepty > omáčky > švestková omáčka k masu

Švestková omáčka k masu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g švestkových povidel, 40 g másla, 40 g mouky, červené suché víno, nebo voda podle potřeby, citron, sůl, bílý pepř, cukr, kousek skořice, na špičku nože mletého zázvoru

Jak připravit tento recept:

Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem nebo vodou a prošleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku důkladně promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti.

Další recepty:
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Polévka z celeru krátce povařená.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Švestková polévka zahuštěná škrobem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Švestková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje švestková omáčka k masu na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.