Recepty > omáčky > švestková omáčka s jahodami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g sušených švestek, špetka soli, rozinky, polovina plechovky jahod, 1 lžíce povidel, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru krystal, perník na strouhání, ořechy
Jak připravit tento recept:
Sušené švestky pokrájíme na malé kousky, přidáme špetku soli, jahody a vaříme v 0,5-0,75 l vody 30 minut. Omáčka po zahuštění perníkem musí být hustá, i po vychladnutí. Když jsou švestky měkké, přidáme rozinky, vlašský ořech pokrájený na drobné kousky, cukr a vanilkový cukr (nemusí být). Povaříme a zahustíme strouhaným perníkem a přidáme povidla.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jahodové čatní podáváme k masům.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Staročeská kachna se zelím.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Polévka z uzené ryby do které přisypeme kukuřici.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje švestková omáčka s jahodami a meruněk a recept na přípravu.