Recepty

Recepty > polévky > švestková polévka se skořicí a cukrem

Švestková polévka se skořicí a cukrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

švestky, cukr, solamyl, mletá skořice

Recept na přípravu:

Omyté švestky vypeckujeme a rozvaříme ve vodě doměkka. Prolisujeme je sítem a zředíme vodou na požadované množství polévky. Zahustíme solamylem, který rozmícháme v trošce studené vody. Za stálého míchání dochutíme mletou skořicí a cukrem. Na závěr hotovou polévku ještě krátce povaříme.

Další recepty:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Krémová zelňačka se smetanou.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Pikantní zelňačka s brambory.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Tofu s rajčaty podáváme s nudlemi.
Špenátová polévka s uzeným lososem kterého zakápneme olivovým olejem.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Švestková omáčka k masu

Recepty
Motto

Švestková polévka se skořicí a cukrem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.